Ғалымдар кетчуптың қатерлі ісікті емдейтінін анықтады

0 0

Қызанақ соусы мен кетчуптар асқазан қатерлі ісігі мен ішкі ағзаның қатерлі ісігін алдын алады. Испан ғалымдары осындай мәлімдеме жасады. Бұл туралы «ZhambylNews» AA Stan.kz ақпараттық агенттігіне сілтеме жасап хабарлайды.

Зерттеу нәтижесінде соусқа қосылған ысталған қызанақтың адам ағзасына пайдалы екені белгілі болды. Себебі, қызанақты соусқа дайындау кезінде құрамында ликопин сақталады. Ол пайдалы бактериаларды қалыптастырып, асқазан микрофлорасына көмегін тигізеді.

Ликопин қызыл түсті. Қызанақта көп кездеседі. Ликопин холестериннің қышылдануын жойып, жүрек қантамыр ауруларына, атеросклероз ауруына қарсы қолданылады. Қатерлі ісіктің көптеген түріне төтеп бере алады.

Мамандар қызанақ өнімдері болашақта пайдалы таға қатарына жатқызылып, арнайы диеталарға қолданылуы мүмкін екенін айтады.

Leave A Reply

Your email address will not be published.